Netprofiler ondersteunt Parship met experimenten op targeting en realiseert een hogere respons

Florien Harmsma

Senior consultant Social & programmatic

11 January 2023

1min reading time

Situatie

Één van de marketing doelen van Parship is een top of mind merk te zijn. Om dit te realiseren wordt er middels online campagnes gewerkt aan de naamsbekendheid en zichtbaarheid in Nederland. De totale doelgroep van Parship is groot. Om efficiënt en effectief zichtbaar te zijn maken we gebruik van verschillende targeting methodes in de campagnes. 

Binnen de social media campagnes deden we het inzicht op dat de doelgroep met een interesse in astrologie het beste responderen (CTR) op de Parship advertenties. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar manieren om deze doelgroep ook via andere kanalen te bereiken. 

Afbeelding 1 en 2: Previews van advertenties 

Strategie

Via Datalab van DPG Media kan men een eigen doelgroep of audience samenstellen op maat. Deze doelgroepsegmentatie gebeurt op basis van de rijke first party data die DPG Media heeft verzameld. Deze audience wordt vervolgens ingezet binnen het DPG-netwerk. Binnen de DPG Datalab bestond de ‘astrologie’ audience uit:

Een doelgroep van 18+, woonachtig in Nederland met een interesse in astrologie. Dit in combinatie met relevante keywords combinaties onder meer bestaande uit de verschillende sterrenbeelden.

Hier was een audience grootte van circa 245.000 personen uitgekomen: een kleinere, specifieke doelgroep in vergelijking met de complete Parship doelgroep. Deze groep is ingezet naast andere targeting methodes om zo te bepalen of de resultaten ook binnen dit kanaal goed zijn.

Resultaat

Met de inzet van de interesse doelgroep ‘astrologie’ binnen het DPG-netwerk scoorde de CTR boven de gestelde benchmark en werd er zichtbaarheid gerealiseerd op hoge kwalitatieve websites zoals NU.nl, AD.nl & Magriet.nl. In vergelijking met de bredere targeting lag de CTR binnen de astrologie doelgroep 11% hoger.

De succesvolle prestatie bewijst dat het juist inrichten van audiences aan de hand first party data in combinatie met de inzet op kwalitatieve websites een positief effect hebben op de resultaten.

 

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Florien Harmsma

Senior Social Consultant