FAQ page schema generator

De laatste jaren toont Google steeds meer informatie direct in de zoekresultaten. Zo kun je bijvoorbeeld beoordelingen, reviews en veelgestelde vragen (FAQ’s) toevoegen aan een pagina doormiddel van Structured Data. Die informatie is te zien in de SERP en bied je bezoekers een betere gebruikservaring en verhoogt de kans op klikken.

Waarom zou je dit doen? Je bent niet de enige die bovenaan in Google wil staan. Daarom is het belangrijk dat je zo zichtbaar mogelijk bent in de zoekresultaten. Hoe doe je dat? Door zo veel mogelijk ruimte in te nemen! Dus door code te implementeren met onze FAQ Page Schema Generator vergroot jij je visuele aanwezigheid in de SERP.

Lees ook ons blogartikel Wat is een FAQ page Snippet en waarom wil je het hebben?

FAQ Page Schema Generator

Hoe werkt de FAQ snippet generator?

Wat is een FAQ Snippet?

Als je in google een vraag intypt zie je nu geregeld een zoekresultaat waaronder klikbare kopjes staan met vragen en antwoorden. Je kan het antwoord op een vraag dus meteen op google lezen. Dit zijn vaak resultaten die hoog op de eerste pagina staan en veel geklikt worden. Kortom: dit wil je graag bereiken met je webpagina!

Intratuin is zichtbaar met een FAQ snippet op de zoekterm ‘zelf compost maken’.

Deze opmaak van vraag en antwoord in Google heet een FAQ snippet. Google geeft deze feature aan pagina’s die relevant zijn én de data in de juiste structuur hebben staan. (Oftewel: je pagina gebruikt structured data.)

Hoe krijg ik een FAQ snippet?

Met de FAQ snippet generator maken wij het je makkelijk! Door de generator te gebruiken staat je data al in de juiste structuur zodat Google het makkelijker kan herkennen. Als jij er dan voor zorgt dat je een waardevolle pagina hebt, dan heb je in no-time een FAQ snippet in de google zoekresultaten staan!

Hoe werkt de FAQ Snippet generator?

De FAQ snippet generator maakt je vragen en antwoorden op in JSON-LD. De generator zet zo je tekst in de juiste structuur voor google om te herkennen als een FAQ. Om dit een succes te laten zijn moet je een aantal stappen doorlopen:

  1. Maak je vragen en antwoorden: Vul in het eerste veld de vraag in die je wilt beantwoorden en vul in het tweede veld vul je het bijbehorende antwoord op de vraag in. (Via ‘voeg een FAQ toe’ kun je een onbeperkt aantal vragen toevoegen.)
  2. Genereer de code: In het veld onder ‘JSON-LD Schema Code’ komt dan automatisch de aangemaakte structured data te staan die je nodig hebt. (Ook wel de FAQ markup genoemd) Onder ‘Preview’ kun je direct zien hoe je opgemaakte FAQ schema eruit komt te zien als deze in de zoekmachine wordt geïndexeerd.
  3. Kopieer de code: Heb je alle vragen ingevuld en heb je de preview gecontroleerd? Dan kun je deze code kopiëren.
  4. Plak de code: Plak dit stukje code in devan je pagina of URL waar je de FAQ snippet info wil plaatsen. Dit kun je doen via Google Tag Manager of via een plugin (WordPress). Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een developer om hulp.
  5. Testen: Is de code geplaatst op je URL, dan kun je via uitgebreide resultaten testen of je FAQ markup werkt.
  6. Wachten op resultaat: Na het plaatsen van de code, kun je controleren of je een FAQ snippet in Google hebt verkregen. Let wel op: het aanmaken en plaatsen van FAQ mark-up biedt geen garanties. Vaak kan het even duren voordat Google de snippet vertoont en het kan ook zo zijn dat je snippet helemaal niet vertoond wordt in de zoekresultaten. Dit is helaas iets dat Google bepaalt.
ABN AMRO heeft hun content gestructureerd in vragen en antwoorden en deze veelgestelde vragen opgemaakt in structured data om in aanmerking te komen voor een FAQ snippet.

Smaakt dit naar meer?

Wil je nog betere resultaten behalen op google en wil jij bovenaan alle zoekpagina’s staan? Wij helpen je graag! Samen kijken we naar wat jij kan verbeteren, zowel technisch als inhoudelijk, en zorgen er dan gezamenlijk voor dat jouw zoekresultaten verbeteren. Lees hier meer over hoe wij SEO toepassen voor jouw succes!

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Martin van Ammers

Managing Consultant