Display / DV360

DisplayVideo 360 is de grote broer van Google Ads. Met DV360 heb je als adverteerder toegang tot alle premium websites en apps. Denk hierbij aan titels als AD, NU, Buienradar, FD, BNR, Funda, YouTube en de Volkskrant. DV360 is het beste geschikt om branding campagnes te serveren. Google Ads is het meeste geschikt voor performance campagnes. Om het beste van beide werelden te hebben zetten we deze systemen tegelijkertijd in tijdens een campagne.

Samen aan de slag?

Zorg ervoor dat je boodschap opvalt

In DV360 is de sky the limit. Dit systeem van Google gaat verder dan standaard HTML5 banners. Hier kun je je creativiteit ook kwijt in rich media formaten. Denk aan een APTO, mobile skin of in-banner video. Je kunt allerlei interactieve elementen toevoegen waardoor de bezoeker meer kan doen dan alleen op de uiting klikken. Zo zorg je ervoor dat je boodschap opvalt tussen het grote aantal online advertenties.

Target je doelgroep

Je wil je doelgroep zo goed als mogelijk bereiken. Daarvoor biedt Google diverse mogelijkheden die passen bij de fase waarin men zich bevindt. Denk aan: (custom) interesses, (custom) intent, keywords, context of targeting o.b.v. first party data (=retargeting). Om de doelgroep nog beter te targeten kun je meerdere soorten targeting over elkaar heen leggen. Dan moet een cookie aan meer voorwaarden voldoen. Let wel op dat je hierdoor al snel (te) veel cookies uitsluit waardoor je onvoldoende kunt uitleveren. 

Automated Page Take Over

De APTO (Automatic Page Take Over) is het takeover formaat dat programmatic ingekocht kan worden op de 1800×1000 positie. Het bestaat uit twee skin elementen (links en rechts) en header formaat in de vorm van een billboard of leaderboard.

Voorbeeld van onze klant New York Pizza

Gebruik in-banner video ads

Dit zijn banners met video’s erin verwerkt. Er zijn drie soorten:

  • Click to play: de advertentie wordt weergegeven als een statische afbeelding en wordt afgespeeld als de gebruiker erop klikt.
  • Automatisch afspelen zonder geluid: de video start automatisch maar zonder geluid. Als de gebruiker erop klikt wordt het geluid ingeschakeld.
  • Hover to play: de video begint te spelen wanneer de gebruiker er overheen beweegt.

Story en Collections Ads

Het gebruik van custom ads t.o.v. de standaard formaten hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze visueel aantrekkelijker, hebben een hogere interactie ratio’s, kunnen A/B testen makkelijker opgezet worden en zijn ze startkosten € 800 en als template herbruikbaar.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Alex van de Veen

Head of Display & Video