Display / Google Ads

Wil je aan je naamsbekendheid werken, online verkopen genereren of juist klanten naar de website laten terugkeren? Google Ads, ook wel de jongere broer van DV360 genoemd, is hier uitstekend voor geschikt. Door slim om te gaan met targeting en creatie kun je binnen Google Ads campagnes richten op iedere fase van de customer journey.

Een vaste waarde in iedere performance campagne

Een van de grootste mythes in online marketing is dat display alleen nuttig is om tijdens een branding campagne in te zetten. Display kan altijd een krachtig kanaal zijn om performance te boosten, mits het goed wordt ingezet. 

Google heeft hiervoor Smart Display in het leven geroepen. Hiermee optimaliseert Google automatisch aan de hand van data de biedingen, targeting en banners. Een hogere performance wordt gerealiseerd door het algoritme van Google dat gebruikt maakt van een enorme hoeveelheid data. Door alle datapunten is Google in staat campagnes beter te optimaliseren dan wanneer een campagnemanager dat handmatig zou doen. Inmiddels zijn de resultaten zo goed dat we smart display in alle performance campagne meenemen.

Een oneindig aantal formaten

Responsive Display Ads is de verzamelnaam voor drie typen display advertenties (responsive text, responsive image en native ads) die op ieder apparaat en in ieder formaat kunnen worden weergegeven. De naam zegt het al; Responsive Ads passen zich automatisch aan aan de verschillende formaten van de op een site beschikbare advertentieruimten en aan de verschillende apparaat schermen. Een belangrijk voordeel van een Responsive Display Ad is dat ze beter presteren op mobile devices. Dat komt goed uit want we beginnen steeds vaker onze zoektocht naar een product of dienst op een mobiel apparaat. Daarnaast kun je meerdere varianten advertentieteksten toevoegen. Zo gaat Google op zoek naar de winnende combinatie.

Open veiling

Via Google Ads biedt je alleen via de open veiling en zal je vaker op zogenaamde rest inventory inkopen. Denk hierbij aan below the fold of inventory met een lagere viewability. Wij adviseren daarom om de performance campagnes in Google Ads te serveren en de branding campagnes in DV360.

Frequency capping

Het is belangrijk om je campagnes een frequency cap mee te geven. Zo voorkomen we dat we de bezoeker te vaak bereiken en daarmee irriteren. Hoe hoog de cap moet zijn is afhankelijk van het doel van de campagne. Denk na of je iemand wil uitsluiten van je targeting na een aankoop. Iemand die schoenen bij je heeft gekocht hoef je (voorlopig) niet meer te benaderen, tenzij je wil cross sellen.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Alex van de Veen

Head of Display & Video