Facebook advertising

Facebook is één van de bekendste sociaalnetwerksites in Nederland. Gebruikers delen hier dagelijks hun gebeurtenissen en interesses met andere gebruikers. Dit kan via berichten of chats. Er worden via Facebook ook evenementen georganiseerd en het biedt tegenwoordig ook als Marketplace voor het (ver)kopen van tweedehands spullen. Facebook heeft maar liefst 10,4 miljoen gebruikers in Nederland. 70% van de gebruikers maakt dagelijks gebruik van Facebook.

Samen aan de slag?

Waarom adverteren op Facebook?

Hoewel de groei van Facebook de laatste jaren niet meer zo exponentieel is, telt dit platform nog steeds een heel groot aantal Nederlandse gebruikers. Veel verschillende doelgroepen zijn op dit platform daarom goed te bereiken. De targeting-opties zijn uitgebreid, waardoor je je doelgroep goed kunt definiëren. Ook zijn er binnen Facebook veel plaatsingen om mee te testen. Zo kun je naast de overzicht feed ook inzetten op Facebook stories en Marketplace. 

Interesses

Is jouw doelgroep geïnteresseerd in tuinieren? Of meer in yoga en mindfulness? Op basis van dergelijke interesses en hobby’s kan jouw doelgroep worden gedefinieerd binnen de business manager.

Locatie

Bevindt jouw doelgroep zich in een specifiek land, stad of dorp? Dan kun je dit specificeren in de targeting.

Demografische gegevens

Je doelgroep kan ook gespecificeerd worden op basis van demografische gegevens. Bijvoorbeeld op leeftijd, geslacht, functie of opleidingsniveau. Ook kun je achteraf de demografische gegevens bekijken van de mensen die je met je advertenties hebt bereikt.

Gedrag

Je kunt je targeting ook afstemmen op het gedrag dat is vertoond door je doelgroep. Voorbeelden hiervan zijn targeting op basis van websitebezoek, eerdere aankopen of nieuwsbrief inschrijvingen.

Connecties

Wil je de volgers van je Facebookpagina bereiken? Of juist een hele geheel nieuwe doelgroep? Op basis van deze vragen kun je beslissen of je jouw huidige connecties in of uit wil sluiten van de targeting. 

Lookalikes

Tot slot kun je binnen Facebook een lookalike, oftewel vergelijkbare, doelgroep opmaken. Je levert dan een gedefinieerde doelgroep bij Facebook aan. Op basis daarvan wordt er gezocht naar vergelijkbare profielen en daar wordt een doelgroep van gemaakt. Zo kun je van een succesvolle doelgroep (bijvoorbeeld met mensen die een aankoop hebben gedaan), vergelijkbare mensen bereiken.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Steve Klare

Managing Consultant