Instagram advertising

Instagram is een social media platform, waarop foto’s en video’s kunnen worden gedeeld met de volgers. Ook kan de content worden bewerkt binnen het platform, bijvoorbeeld aan de hand van filters. Het platform is gratis te gebruiken en wordt in Nederland door zo’n 5,9 miljoen mensen gebruikt. Ruim 61% gebruikt het platform dagelijks. Instagram is een belangrijk kanaal voor influencers, die via het platform de interactie kunnen opzoeken met de doelgroep.

Samen aan de slag?

Waarom adverteren op Instagram?

Instagram is tegenwoordig een erg populaire app, waar je veel verschillende doelgroepen goed kunt bereiken door middel van de uitgebreide targeting mogelijkheden. Bovendien biedt Instagram op de verschillende plaatsingen binnen de app mogelijkheden om te adverteren. Zo kun je speciaal advertentie materiaal ontwikkelen voor de stories, een feature binnen Instagram waar veel gebruik van wordt gemaakt. Andere mogelijke plaatsingen zijn de overzichtsfeed, de explore tab en IGTV’s. Op basis van de resultaten kun je bepalen welke plaatsing voor jouw doelgroep relevant is en daar het budget op uit leveren. 

Zorg dat je advertenties opvallen

Inmiddels weten veel adverteerders Instagram als advertentiekanaal te vinden en is de concurrentie groot. Bovendien is Instagram een visueel kanaal. Een gemiddelde advertentie zal daarom niet bij de doelgroep, die regelmatig door de app scrolt en aan veel advertenties wordt blootgesteld, opvallen. Zorg daarom dat jouw advertentie onderscheidend en origineel is, bijvoorbeeld door het gebruik van humor of videomateriaal.

Testen, testen, testen

Instagram biedt een variëteit aan met verschillende mogelijkheden. Dit geldt zowel voor de targeting, ad-varianten en plaatsingen. Vaak hebben we het idee dat we weten wat het beste werkt, maar kan dit in de praktijk anders uitvallen. Daarom is het belangrijk dat we blijven testen en goed in de gaten houden wat wel of wat juist niet werkt. 

Maak gebruik van User Generated Content

Op Instagram vind je veel verschillende influencers die veel waardevolle content produceren. Het is interessant om te gaan kijken welke influencer bij je past en hier de samenwerking mee op te zoeken. Zij kunnen de content voor jou opmaken, die jij vervolgens in je campagnes kunt gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je opvalt met relevante content bij de doelgroep.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Steve Klare

Managing Consultant