Twitter advertising

Twitter is een platform voor razendsnelle communicatie. Juist die eenvoud en snelheid maken dit een krachtig medium. Per dag worden er miljoenen tweets verstuurd, alleen al in het Nederlands. Door de beperking van het aantal karakters van 280 (in november 2017 verdubbeld)  word je gedwongen om je boodschap kort en bondig te formuleren. Behalve tekst, kun je ook foto’s, video’s, gifjes of links toevoegen in een tweet.

Samen aan de slag?

Twitter is van iedere markt thuis

Door veel bedrijven wordt Twitter ingezet als servicekanaal, maar zoals op veel social media platformen kun je op twitter ook adverteren. Alleen al in Nederland zijn er een aantal miljoen gebruikers. Iedere doelgroep van ieder bedrijf, zowel voor B2C als voor B2B, zit dus op Twitter. 

Welke rol speelt Twitter in de online marketing funnel?

Ook dit social media platform kan full funnel worden ingezet. Echter, zoals de onderstaande campagnedoelstellingen al laten ziet, komt dit medium in de overwegingsfase toch het meest tot zijn recht. Het opbouwen van een followerbase en engagement met de doelgroep realiseren is de grootste kracht van Twitter.  

Waarom zou ik Twitter opnemen in mijn online marketing strategie?

Twitter heeft een sterk mobiel bereik (80% van de gebruikers gaat via mobiel). Advertenties op Twitter worden t.o.v. Facebook en Instagram 13% langer bekeken. 40% van de gebruikers heeft iets gekocht nadat het op Twitter voorbij is gekomen.

Promoted ads

Promoted Ads zijn tweets die je onder de aandacht kunt brengen bij een door jou gesegmenteerde doelgroep. Onder de promoted ads vallen alle soorten tweets die je kunt maken. Hier gaat het dus om afbeelding ads, video ads, carousel ads, moment ads en text ads. 

Follower ads

Zoals de titel van het soort advertentie al aangeeft hebben deze advertenties als doel om het aantal volgers van jouw Twitter pagina te vergroten en zo ook een boost te geven aan het organische bereik van jouw tweets. 

Takeover ads

Takeover ads is het eerste wat de door jou gesegmenteerde doelgroep te zien krijgt zodra ze Twitter op hun desktop of telefoon openen. Deze advertentie werkt met name goed in de fase waarin de eerste kennismaking met een merk of product moet worden bewerkstelligd.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!