Connected TV

Connected TV advertising is het online geautomatiseerd inkopen van TV-advertenties. Hiermee kunnen we gepersonaliseerde advertenties tonen op traditionele televisie. Persoon X een andere commercial te zien dan persoon Y.

Het inkopen van gepersonaliseerde commercials op traditionele televisie is momenteel nog niet direct mogelijk in Nederland. Wel kunnen we programmatic adverteren binnen On-Demand omgevingen en binnen Over-The-Top Television (OTT). 

OTT is de omgeving waarin content vanaf een ander apparaat wordt gestreamd naar de televisie. Denk bijvoorbeeld aan een mediabox, gameconsole, Apple TV of Google Chromecast.

Samen aan de slag?

Waarom is connected tv interessant?

Door deze manier van inkopen is het ook voor kleine adverteerders mogelijk om zichtbaar te zijn op TV. Je zit niet vast aan het hoge budget van traditionele TV inkoop. Ook kunnen we met connected tv veel gerichter targeten dan met TV. Denk hierbij aan: leeftijd, locatie en interesse.

Vrijwel iedereen is goed te bereiken via connected TV. Uit onderzoek blijkt (SKO, 2020) dat we meer online video zijn gaan consumeren dan ooit. Dat geldt ook voor jongeren die veel YouTube kijken. Dit is nou de juist de groep mensen die via traditionele TV steeds minder te bereiken is.

Daarnaast kan er een combinatie gemaakt worden van connected tv en opvolgen op een tweede apparaat. Onderzoek van Nielsen (2018) toont aan dat 45 procent van de consumenten tijdens het tv kijken ook andere apparaten gebruikt

Welke vormen van connected tv zijn er?

Momenteel zijn de mogelijkheden nog niet heel uitgebreid. Binnen Nederland kunnen we inkopen op:

  • Het netwerk van Talpa (RTLXL, Kijk).

Daarnaast kunnen we ook online video inkopen die op een connected TV worden vertoond en dus gestreamd kunnen worden naar een TV. Mogelijkheden hiervoor zijn:

  • YouTube advertising
  • Online video binnen publishers als DPG Media, Ad Alliance (RTL), Ziggo Sport, etc.

Branding

Zet Connected TV in als branding middel. Voeg deze toe aan de touch fase van de campagne en kies geschikte KPI’s. Denk aan: cost per completed view (CPCV) of completion rate.

Kort maar krachtig

Gebruik een korte maar pakkende video. Hierdoor blijf jij als merk beter hangen bij de doelgroep. Laat je merk terugkomen in de video of gebruik een slogan of jingle die met jouw merk geassocieerd wordt. 

Maak het meetbaar

Laat een specifieke landingspagina of coupon terugkomen binnen de ad. Hiermee kan gemeten worden wat het directe effect is van de inzet van connected tv.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Alex van de Veen

Head of Display & Video