Premium video

In deze markt definiëren velen premium video anders. Wij zien premium video als broadcast-quality, lange content waarbij er advertenties voor, tijdens en na afloop van de content geplaatst kunnen worden. Er moet standaard hooguit een klein aantal advertenties worden weergegeven inclusief een frequency cap om te veel herhaling te voorkomen. De video moet duidelijk zichtbaar zijn, altijd above the fold. Door gebruikers gegenereerde inhoud wordt als niet-premium gezien, deels vanwege kwaliteitsproblemen.

Samen aan de slag?

YouTube Advertising

YouTube is de één na grootste zoekmachine ter wereld.  Het is een gigantisch platform geworden omdat bezoekers zelf content kunnen toevoegen. Oftewel, user generated content. Tegelijkertijd zit hier ook de uitdaging. Er is weinig controle op de content die online geplaatst wordt. Hierdoor kan het voorkomen dat adverteerders hun reclamevideo serveren voorafgaand aan content waar zij niet mee geassocieerd willen worden. Om hier toch controle op te hebben voegen we een whitelist toe aan de YouTube campagne. Zo weten we zeker dat we alleen op content draaien die geschikt is. Alleen dan beschouwen we YouTube als premium waardig.

Dynamische video advertenties

Dit zijn advertenties die zich aanpassen op de kijker, waardoor ze een ervaring krijgen die aantrekkelijker en daardoor impactvoller is. Hierbij is het idee dat er meerdere versies van advertentieteksten en content worden gebruiken, die kunnen worden getarget op bijvoorbeeld jouw drie belangrijkste doelgroepen/persona’s. Op deze manier bereiken we elke doelgroep en genereren we geweldige resultaten.

Connected TV

Connected TV advertising is het online geautomatiseerd inkopen van TV-advertenties. Hiermee kunnen we gepersonaliseerde advertenties tonen op traditionele televisie. Persoon X een andere commercial te zien dan persoon Y.

Videoland

Adverteren op een Video On Demand omgeving was lange tijd een utopie. Videoland maakt dit voor het voor het eerst mogelijk. Kwalitatieve content en uitgebreide kennis van de doelgroep komen in dit pakket samen. 

Video met een branded player

Online video advertenties zijn met name geschikt voor branding doeleinden. Toch kun je met enkele aanpassingen er voor zorgen dat men eerder geneigd is te klikken zodat men ook naar de website gaat. Zie het volgende voorbeeld. Hierbij is een element toegevoegd waarbij o.a. een call to action is toegevoegd.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Alex van de Veen

Head of Display & Video