Klantcase Keukenloods: succesvolle SEO strategie

Martin van Ammers

Senior Consultant

9 July 2019

4 minuten reading time

Uitdaging

Op enkele veelgezochte termen zoals ‘koelkast’ was keukenspecialist Keukenloods niet goed zichtbaar in de  organische zoekresultaten binnen Google. De pagina klopte technisch en had al vrij goede user signals, maar de content sloot niet aan bij de zoekintenties van gebruikers. Bovendien is ‘koelkast’ een zeer populaire zoekterm bij alle grote spelers in deze branche, waardoor het moeilijk is om hoog in de organische zoekresultaten te verschijnen.

Om een positieve impuls te geven aan relevant verkeer naar de website en de verkoop, is Keukenloods samen met Netprofiler aan de slag gegaan met contentcreatie rondom de zoekterm ‘koelkast’.

 

Strategie en aanpak Netprofiler

Om hoger in de organische zoekresultaten te komen is het belangrijk dat de koelkast categoriepagina van Keukenloods goede antwoorden geeft op zoekvragen en daarnaast ook uniek en onderscheidend is ten opzichte van concurrenten. Om dit doel te realiseren was het belangrijk om eerst de meest relevante zoekintenties te achterhalen. Tools zoals Searchmetrics en Answer the Public maakten het mogelijk om de belangrijke zoekintenties en bijbehorende zoektermen in kaart te brengen. Vervolgens kon de copywriter op basis van een door Netprofiler opgestelde briefing aan de slag met het ontwikkelen van echt vraag gestuurde en unieke content. Bijkomend voordeel: door op deze manier content te vervaardigen wordt er een situatie gecreëerd waarin Keukenloods ook met een Featured Snippet uiting in de zoekresultaten terecht kan komen. Deze Featured Snippet is tevens het gesproken zoekresultaat als iemand een spraakzoekopdracht uitvoert. Dubbel interessant dus!

 

Resultaat

Door deze content optimalisatie is de primaire zoekterm ‘koelkast’ van positie 37 naar positie 4 in de organische zoekresultaten van Google gestegen. Een knap resultaat gezien het zeer concurrerende speelveld. Daarnaast is er een stijging zichtbaar op diverse andere belangrijke secundaire zoektermen.

Deze positiestijging had vervolgens ook een positief effect op de hoeveelheid traffic naar de pagina koelvrieskasten: de gerealiseerde impressies en het aantal klikken zijn sindsdien namelijk (zeer) aanzienlijk toegenomen. Deze case laat dan ook het belang zien van vraaggestuurde contentcreatie.

Benieuwd wat vraaggestuurde contentcreatie voor jou kan betekenen? Of worstel je met contentcreatie? Onze SEO-consultants vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Martin van Ammers

Head of SEO