Klantcase Paradigit: 5 driver model

Ronald Muijzert

Managing Consultant

5 April 2019

4 minuten reading time

Binnen de consumentenmarkt is de Paradigit groep, gespecialiseerd in het leveren van ICT oplossingen, producten en technologieën, bekend van onder andere de labels Paradigit en Campusshop. Unieke labels met elk een eigen doelgroep die elk een op maat gesneden online aanpak vraagt van de specialisten van Netprofiler. Het merk Paradigit verkoopt een uitgebreid assortiment computers en randapparatuur via haar winkels en webshops Paradigit.nl en Paradigit.be, en richt zich op iedereen met interesse voor consumentenelektronica. De webshops CampusShop.nl en CampusShop.be focussen zich met haar laptopdeals en unieke “Snelle studenten service” primair op scholieren en studenten in het voorgezet en hoger onderwijs in Nederland en België.

Thom Rijsterborgh, marketing en e-commerce manager: “De markt waarin we actief zijn is een hyperconcurrerende markt. Met de juiste proposities, product-markt combinaties en inzet van de juiste marketingkanalen zijn we in staat om optimaal rendement te behalen uit onze websites”

 

De Uitdaging

Paradigit en Netprofiler zijn al vele jaren met elkaar verbonden. De samenwerking begon rond 2012 met de ondersteuning op het vlak van SEA en Webanalytics en breidde zich uiteindelijk uit naar volledige online marketing support op het gebied van SEA, SEO, Display, Feedmanagement, Social strategie en E-commerce management. Sinds kort is een Netprofiler consultant 1 dag per week gedetacheerd bij Paradigit in Eindhoven om de marketingafdeling nog intensiever te kunnen ondersteunen op strategisch als tactisch vlak.

Thom Rijsterborgh, marketing en e-commerce manager: “Door de aanwezigheid van een  consultant van Netprofiler hebben we meer kennis in huis gehaald op het gebied van online marketing en e-commerce. Hierdoor kunnen we sneller schakelen en onze performance nog meer verbeteren.”

Paradigit heeft de uitdaging om binnen een krimpende prijsgedreven elektronica markt toch een groei in omzet en in winst te realiseren. De online groei via de webshops speelt hierbij een grote rol.

 

Aanpak Netprofiler

Om de gewenste online groei van Paradigit te realiseren hanteert Netprofiler het zogenaamde 5 Driver model als uitgangspunt. Deze 5 drivers voor groei zijn: Traffic/website bezoek, Conversie, Orderwaarde, Retentie en Viraliteit. Hoe beter iedere driver functioneert, hoe groter de groei is.

Om onder andere het bezoek van de Paradigit en Campusshop webshops te optimaliseren, ondersteunen de SEA-experts van Netprofiler de klant continu op het gebied van searchmarketing. Door slim gebruik te maken van beschikbare data m.b.t. voorraden, prijspositie van producten t.o.v. concurrenten en populariteit van artikelen worden de campagnes ongoing door Netprofiler geoptimaliseerd teneinde het beste rendement uit de geïnvesteerde klikken te halen. Ook social media zijn voor Paradigit en Campusshop belangrijke kanalen om relevant verkeer te trekken naar de website. Gedurende verschillende actiematige campagnes (o.a. Black Friday, Feestdagen) wordt er ingezet op social media. Hierbij wordt op continue basis getest met verschillende advertentieformaten en kanalen om de doelstellingen van de campagne te behalen en continu te leren en te optimaliseren. Door niet alleen de verschillende traffic kanalen te optimaliseren, maar tevens te werken aan het verbeteren van het conversiepercentage van de website d.m.v. AB testen, wordt het rendement op de geïnvesteerde euro’s aanzienlijk verhoogd.

Voor 2019 heeft Netprofiler in samenwerking met Paradigit een online marketing plan opgesteld waarbij gebruik is gemaakt van het 5 Driver Model. Om komend jaar de gewenste groei van Paradigit te realiseren zal de focus liggen op een integrale aanpak van zowel traffic, conversieverbetering, optimalisatie van de klant/ orderwaarde en retentie. Het multidisciplinaire online marketing team van Netprofiler, met de juiste experts per driver, speelt hierbij weer een belangrijke rol.

 

Resultaat

Met de aanwezigheid van een consultant van Netprofiler op het kantoor van Paradigit ontstaat een nauwe samenwerking die verder gaat dan alleen het optimaliseren van (betaalde) kanalen. Door ook kritisch te kijken naar het aanbod van Paradigit, de prijspositie van producten t.o.v. andere aanbieders en door ook advies te geven richting productmanagement over prijzen en voorraden, is Netprofiler nu ook betrokken bij de gehele E-commerce strategie van de Paradigit groep. Deze intensieve samenwerking werpt inmiddels ook zijn vruchten af.


Thom Rijsterborgh, marketing en e-commerce manager: “De samenwerking met Netprofiler bevalt ons zeer goed. De aanwezigheid van een consultant bij ons op kantoor is ook duidelijk van toegevoegde waarde. Netprofiler helpt ons om in een krimpende markt een stabiele online groei te realiseren.”

 

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Ronald Muijzert

Managing Consultant