Klantcase Vakantiemakelaar: 50 procent meer leads dankzij DMG

Steve Klare

Senior Consultant

16 December 2019

4 minuten reading time

Uitdaging

Vakantiehuizen zijn populair, ook online. Daar loopt ook het familiebedrijf Vakantiemakelaar tegen aan. Door grote concurrentie op zoekwoorden lopen de Google Ads kosten hoog op, maar waardevolle leads blijven achter. De bestaande display campagnes, gericht op de eindgebruiker, converteren nauwelijks. Voor het nieuwe vakantiepark in Winterberg gaat Vakantiemakelaar samen met Netprofiler op zoek om de juiste doelgroep met een persoonlijke Demand Generation strategie over de streep te trekken.

Strategie en aanpak Netprofiler

De Vakantiemakelaar vroeg ons: “Hoe kunnen we onze doelgroep beter bereiken?”. Met een brainstorm en doelgroeponderzoek gingen we met twee hoofdthema’s aan de slag. Zo ontdekten we o.a. dat er naast de “eindgebruiker” nog een andere belangrijke doelgroep is.

1. Wie is de doelgroep?
  • Doelgroep 1: Eindgebruiker – Wintersporters en wandelaars
    Mensen die interesse hebben in een vakantiehuis willen niet per se naar Winterberg en vice versa. Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de regio om de ideale ‘eindgebruiker’-doelgroep te vormen. De locatie Winterberg is interessant voor wandelaars, wintersporters en outdoor liefhebbers.
  • Doelgroep 2: Investeerders
    Uit het doelgroeponderzoek bleek dat 40% van de klanten van Vakantiemakelaar geen eindgebruiker is. Het kopen van een vakantiehuis is voor hen puur een investering. Voor deze groep maakt die ingebouwde sauna niets uit, maar het potentiele rendement is een stuk verleidelijker.

Eigen gebruiker – Touch

Voorbeeld eindgebruikerscampagne

Investeerders – Touch

Voorbeeld investeerderscampagne

2. Hoe spreken we deze doelgroep het beste aan?

Hier komt de demand generation strategie in het spel. We creëren behoefte in de upper-funnel doelgroepen, door het inzetten van goed afgestemde display, social en Youtube campagnes.
Onderdeel van onze demand generation strategie is de Touch – Tell – Sell methode;

  • Touch: We inspireren de doelgroep met korte filmpjes over winterse vakantiehuizen
  • Tell: Waarom is een vakantiehuis in Winterberg voor de doelgroep interessant?
  • Sell: Download de brochure of maak een afspraak voor de open dag

Demand generation houdt de boodschap continu gericht en relevant. Je creëert zelf van cold surfers een hot audience (mensen met een hoge koopintentie). De wintersportliefhebber gaat niet overstag als hij toevallig één advertentie ziet met “Koop een vakantiehuis in Winterberg, 6% rendement”. Door “Touch – Tell – Sell” ziet de wintersportliefhebber eerst op YouTube een korte video van een vakantiepark in Winterberg in de sneeuw. Vervolgens ontdekt hij via een Facebook Ad dat dit park een unieke ligging heeft tussen de skiliften en skischolen voor kinderen en 3 maanden sneeuwzekerheid. Nu wordt het interessant. Een paar dagen later wordt de wintersportliefhebber weer getarget met oproep om de brochure te downloaden met meer informatie over het park en de vaste lasten. Inmiddels nieuwsgierig laat hij zijn mailadres achter en downloadt de brochure.

Eigen gebruiker – Sell

Investeerders – Sell

Resultaat

Google Ads en social media mogen best wat kosten, als dat voor meer omzet zorgt. Door optimalisaties binnen de doelgroepen toe te passen gaat het budget alleen naar high potential klanten. Met de gerichte Demand Generation strategie zorgden we dat deze groep een hot audience werd. Zo realiseerden we 50% meer brochuredownloads en afspraken voor de open dag. Dankzij deze leads zijn alle 55 Winterberg vakantiehuizen voor Vakantiemakelaar in 3 maanden tijd uitverkocht.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!
Steve Klare

Managing Consultant